Kesan penggunaan inulin dan coklat berinulin terhadap pertumbuhan in vitro bifidobakteria (Effects of inulin and inulin containing chocolate on in vitro growth of bifidobacteria)

Coklat adalah salah satu daripada makanan pembekal tenaga segera dan mempunyai kandungan antioksida yang tinggi. Dalam kajian ini, fungsi coklat telah ditingkatkan dengan menjadikannya sebagai pembawa bahan prebiotik melalui penukaran keseluruhan kandungan gula dengan inulin. Ujian awal telah dilaku...

Full description

Saved in:
Bibliographic Details
Main Authors: Norhayati Hussain, Muhammad Anas Othaman, Mohd. Khan Ayob
Format: Article
Language:English
Published: Universiti Kebangsaan Malaysia 2012
Online Access:http://journalarticle.ukm.my/5528/1/08%2520Norhayati.pdf
http://journalarticle.ukm.my/5528/
http://www.ukm.my/jsm/contents.html
Tags: Add Tag
No Tags, Be the first to tag this record!
Institution: Universiti Kebangsaan Malaysia
Language: English

Similar Items