Roti sourdough: alternatif sihat yang lebih mesra usus / Wan Nordini Hasnor Wan Ismail, Siti Nur Fadzilah Muhsain and Nur ‘Ainun Mokhtar

Roti adalah makanan yang tidak asing lagi di negara kita. Pelbagai menu dan resipi berasaskan roti wujud akibat permintaan yang tinggi biar pun gandum bukanlah tanaman kontan di negara kita. Gandum mengandungi gluten. Gluten pula terdiri daripada dua protein khas iaitu glutenin dan gliadin. Kedua-du...

Full description

Saved in:
Bibliographic Details
Main Authors: Wan Ismail, Wan Nordini Hasnor, Muhsain, Siti Nur Fadzilah, Mokhtar, Nur ‘Ainun
Format: Article
Language:English
Published: Universiti Teknologi MARA, Negeri Sembilan 2024
Subjects:
Online Access:https://ir.uitm.edu.my/id/eprint/90839/1/90839.pdf
https://ir.uitm.edu.my/id/eprint/90839/
Tags: Add Tag
No Tags, Be the first to tag this record!
Institution: Universiti Teknologi Mara
Language: English
Be the first to leave a comment!
You must be logged in first