Pengaruh suhu penggorengan terhadap kandungan lembapan dan lemak nuget ayam bersalut

Kajian ini dijalankan untuk menentukan kesan suhu penggorengan yang berbeza terhadap kandungan lembapan dan lemak nuget ayam goreng bersalut. Tiga suhu penggorengan (150, 165 dan 180°C) pada dua tekanan penggorengan (102 dan 156 kPa) digunakan. Tiga jenis tepung penyalut (gandum, beras dan sagu) dis...

Full description

Saved in:
Bibliographic Details
Main Authors: Azfa Raihani Juraimi, Mohamad Yusof Maskat, Wan Aida Wan Mustapha
Format: Article
Published: Universiti Kebangsaan Malaysia 2006
Online Access:http://journalarticle.ukm.my/3980/
http://www.ukm.my/jsm/english_journals/vol35num1_2006/vol35num1_06page89-93.html
Tags: Add Tag
No Tags, Be the first to tag this record!
Institution: Universiti Kebangsaan Malaysia