Hati-hati dengan asam laksa / Norrina Din, Noorliza Zainol and Mohamad Azli Razali
Malaysia merupakan negara yang bertuah yang kaya dengan sumber semulajadi, makanan, budaya dan lain -lain ciri yang membolehkan negara ini dinobatkan sebagai Tapak Warisan Dunia oleh Nations Educational and Scientific Organization (UNESCO). Antara destinasi yang diberikan pengikitirafan tersebut ial...
Saved in:
Main Authors: | , , |
---|---|
Format: | Monograph |
Language: | English |
Published: |
Universiti Teknologi MARA, Negeri Sembilan
2023
|
Subjects: | |
Online Access: | https://ir.uitm.edu.my/id/eprint/81204/1/81204.pdf https://ir.uitm.edu.my/id/eprint/81204/ |
Tags: |
Add Tag
No Tags, Be the first to tag this record!
|
Institution: | Universiti Teknologi Mara |
Language: | English |
id |
my.uitm.ir.81204 |
---|---|
record_format |
eprints |
spelling |
my.uitm.ir.812042023-07-21T02:40:37Z https://ir.uitm.edu.my/id/eprint/81204/ Hati-hati dengan asam laksa / Norrina Din, Noorliza Zainol and Mohamad Azli Razali Din, Norrina Zainol, Noorliza Razali, Mohamad Azli Collections of general literature Malaysia merupakan negara yang bertuah yang kaya dengan sumber semulajadi, makanan, budaya dan lain -lain ciri yang membolehkan negara ini dinobatkan sebagai Tapak Warisan Dunia oleh Nations Educational and Scientific Organization (UNESCO). Antara destinasi yang diberikan pengikitirafan tersebut ialah Georgetown, iaitu pada tahun 2008 (Hamid et al., 2018). Keunikan senibinanya, kepelbagaian kaum, agama, budaya, dan makanan menjadikannya sebagai salah satu syurga makanan dunia. Sehubungan dengan itu, pada tahun 2016, George Town, Pulau Pinang telah disenaraikan oleh Los Angeles Times sebagai salah satu daripada “16 destinasi yang mesti yang dilawati (Reynolds, 2015). Selain daripada keindahan seni bina yang sarat dengan sejarah, ianya juga kaya dengan kepelbagaian makanan tradisi pelbagai kaum. Makanan tradisi masyarakat Malaysia dipengaruhi oleh Jawa, Minangkabau, Siam, Arab Cina dan India (Raji, 2017). Universiti Teknologi MARA, Negeri Sembilan 2023-06 Monograph NonPeerReviewed text en https://ir.uitm.edu.my/id/eprint/81204/1/81204.pdf Hati-hati dengan asam laksa / Norrina Din, Noorliza Zainol and Mohamad Azli Razali. (2023) Bulletin. Universiti Teknologi MARA, Negeri Sembilan. |
institution |
Universiti Teknologi Mara |
building |
Tun Abdul Razak Library |
collection |
Institutional Repository |
continent |
Asia |
country |
Malaysia |
content_provider |
Universiti Teknologi Mara |
content_source |
UiTM Institutional Repository |
url_provider |
http://ir.uitm.edu.my/ |
language |
English |
topic |
Collections of general literature |
spellingShingle |
Collections of general literature Din, Norrina Zainol, Noorliza Razali, Mohamad Azli Hati-hati dengan asam laksa / Norrina Din, Noorliza Zainol and Mohamad Azli Razali |
description |
Malaysia merupakan negara yang bertuah yang kaya dengan sumber semulajadi, makanan, budaya dan lain -lain ciri yang membolehkan negara ini dinobatkan sebagai Tapak Warisan Dunia oleh Nations Educational and Scientific Organization (UNESCO). Antara destinasi yang diberikan pengikitirafan tersebut ialah Georgetown, iaitu pada tahun 2008 (Hamid et al., 2018). Keunikan senibinanya, kepelbagaian kaum, agama, budaya, dan makanan menjadikannya sebagai salah satu syurga makanan dunia. Sehubungan dengan itu, pada tahun 2016, George Town, Pulau Pinang telah disenaraikan oleh Los Angeles Times sebagai salah satu daripada “16 destinasi yang mesti yang dilawati (Reynolds, 2015). Selain daripada keindahan seni bina yang sarat dengan sejarah, ianya juga kaya dengan kepelbagaian makanan tradisi pelbagai kaum. Makanan tradisi masyarakat Malaysia dipengaruhi oleh Jawa, Minangkabau, Siam, Arab Cina dan India (Raji, 2017). |
format |
Monograph |
author |
Din, Norrina Zainol, Noorliza Razali, Mohamad Azli |
author_facet |
Din, Norrina Zainol, Noorliza Razali, Mohamad Azli |
author_sort |
Din, Norrina |
title |
Hati-hati dengan asam laksa / Norrina Din, Noorliza Zainol and Mohamad Azli Razali |
title_short |
Hati-hati dengan asam laksa / Norrina Din, Noorliza Zainol and Mohamad Azli Razali |
title_full |
Hati-hati dengan asam laksa / Norrina Din, Noorliza Zainol and Mohamad Azli Razali |
title_fullStr |
Hati-hati dengan asam laksa / Norrina Din, Noorliza Zainol and Mohamad Azli Razali |
title_full_unstemmed |
Hati-hati dengan asam laksa / Norrina Din, Noorliza Zainol and Mohamad Azli Razali |
title_sort |
hati-hati dengan asam laksa / norrina din, noorliza zainol and mohamad azli razali |
publisher |
Universiti Teknologi MARA, Negeri Sembilan |
publishDate |
2023 |
url |
https://ir.uitm.edu.my/id/eprint/81204/1/81204.pdf https://ir.uitm.edu.my/id/eprint/81204/ |
_version_ |
1772815617395523584 |