Persepsi Pelajar Universiti Teknologi Malaysia Terhadap Perkhidmatan Makanan Di Kafetaria Kampus UTM, Skudai

Kajian tinjauan ini bertujuan mengenalpasti persepsi pelajar Universiti Teknologi Malaysia terhadap perkhidmatan makanan di kampus. Aspek yang dikaji adalah dari segi kebersihan kafetaria, harga makanan, kebersihan makanan dan kepelbagaian menu. Seramai 377 orang pelajar UTM dipilih sebagai responde...

Full description

Saved in:
Bibliographic Details
Main Authors: Mohd. Said, Mohd. Rizal, Mohd. Arif, Nurulaini
Format: Article
Language:English
Published: 2010
Subjects:
Online Access:http://eprints.utm.my/id/eprint/11561/1/Persepsi_Pelajar_Universiti_Teknologi_Malaysia_Terhadap_Perkhidmatan_Makanan_Di_Kafetaria_Kampus_UTM.pdf
http://eprints.utm.my/id/eprint/11561/
Tags: Add Tag
No Tags, Be the first to tag this record!
Institution: Universiti Teknologi Malaysia
Language: English
id my.utm.11561
record_format eprints
spelling my.utm.115612017-03-01T01:40:41Z http://eprints.utm.my/id/eprint/11561/ Persepsi Pelajar Universiti Teknologi Malaysia Terhadap Perkhidmatan Makanan Di Kafetaria Kampus UTM, Skudai Mohd. Said, Mohd. Rizal Mohd. Arif, Nurulaini L Education (General) Kajian tinjauan ini bertujuan mengenalpasti persepsi pelajar Universiti Teknologi Malaysia terhadap perkhidmatan makanan di kampus. Aspek yang dikaji adalah dari segi kebersihan kafetaria, harga makanan, kebersihan makanan dan kepelbagaian menu. Seramai 377 orang pelajar UTM dipilih sebagai responden dalam kajian ini. Data diperolehi dengan mengedarkan satu set soalselidik kepada responden. Data dianalisis menggunakan perisian komputer Statistical Package For Social Sciences (SPSS) versi 15.0 untuk mendapatkan nilai kekerapan, peratusan dan min. Dapatan kajian menunjukkan bahawa persepsi responden dari aspek kebersihan kafetaria, harga makanan, kebersihan makanan dan kepelbagaian menu adalah sederhana. Kajian mendapati bahawa responden lebih gemar memilih kafetaria SUB sebagai tempat menjamu selera kerana terdapat pelbagai menu yang disediakan oleh pihak kafetaria. Beberapa cadangan kajian lanjutan bagi penyelidik yang ingin meneruskan kajian ini dimasa akan datang turut dicadangkan. 2010-12-21 Article PeerReviewed application/pdf en http://eprints.utm.my/id/eprint/11561/1/Persepsi_Pelajar_Universiti_Teknologi_Malaysia_Terhadap_Perkhidmatan_Makanan_Di_Kafetaria_Kampus_UTM.pdf Mohd. Said, Mohd. Rizal and Mohd. Arif, Nurulaini (2010) Persepsi Pelajar Universiti Teknologi Malaysia Terhadap Perkhidmatan Makanan Di Kafetaria Kampus UTM, Skudai. Persepsi Pelajar Universiti Teknologi Malaysia Terhadap Perkhidmatan Makanan Di Kafetaria Kampus UTM, Skudai. . pp. 1-8. (Unpublished)
institution Universiti Teknologi Malaysia
building UTM Library
collection Institutional Repository
continent Asia
country Malaysia
content_provider Universiti Teknologi Malaysia
content_source UTM Institutional Repository
url_provider http://eprints.utm.my/
language English
topic L Education (General)
spellingShingle L Education (General)
Mohd. Said, Mohd. Rizal
Mohd. Arif, Nurulaini
Persepsi Pelajar Universiti Teknologi Malaysia Terhadap Perkhidmatan Makanan Di Kafetaria Kampus UTM, Skudai
description Kajian tinjauan ini bertujuan mengenalpasti persepsi pelajar Universiti Teknologi Malaysia terhadap perkhidmatan makanan di kampus. Aspek yang dikaji adalah dari segi kebersihan kafetaria, harga makanan, kebersihan makanan dan kepelbagaian menu. Seramai 377 orang pelajar UTM dipilih sebagai responden dalam kajian ini. Data diperolehi dengan mengedarkan satu set soalselidik kepada responden. Data dianalisis menggunakan perisian komputer Statistical Package For Social Sciences (SPSS) versi 15.0 untuk mendapatkan nilai kekerapan, peratusan dan min. Dapatan kajian menunjukkan bahawa persepsi responden dari aspek kebersihan kafetaria, harga makanan, kebersihan makanan dan kepelbagaian menu adalah sederhana. Kajian mendapati bahawa responden lebih gemar memilih kafetaria SUB sebagai tempat menjamu selera kerana terdapat pelbagai menu yang disediakan oleh pihak kafetaria. Beberapa cadangan kajian lanjutan bagi penyelidik yang ingin meneruskan kajian ini dimasa akan datang turut dicadangkan.
format Article
author Mohd. Said, Mohd. Rizal
Mohd. Arif, Nurulaini
author_facet Mohd. Said, Mohd. Rizal
Mohd. Arif, Nurulaini
author_sort Mohd. Said, Mohd. Rizal
title Persepsi Pelajar Universiti Teknologi Malaysia Terhadap Perkhidmatan Makanan Di Kafetaria Kampus UTM, Skudai
title_short Persepsi Pelajar Universiti Teknologi Malaysia Terhadap Perkhidmatan Makanan Di Kafetaria Kampus UTM, Skudai
title_full Persepsi Pelajar Universiti Teknologi Malaysia Terhadap Perkhidmatan Makanan Di Kafetaria Kampus UTM, Skudai
title_fullStr Persepsi Pelajar Universiti Teknologi Malaysia Terhadap Perkhidmatan Makanan Di Kafetaria Kampus UTM, Skudai
title_full_unstemmed Persepsi Pelajar Universiti Teknologi Malaysia Terhadap Perkhidmatan Makanan Di Kafetaria Kampus UTM, Skudai
title_sort persepsi pelajar universiti teknologi malaysia terhadap perkhidmatan makanan di kafetaria kampus utm, skudai
publishDate 2010
url http://eprints.utm.my/id/eprint/11561/1/Persepsi_Pelajar_Universiti_Teknologi_Malaysia_Terhadap_Perkhidmatan_Makanan_Di_Kafetaria_Kampus_UTM.pdf
http://eprints.utm.my/id/eprint/11561/
_version_ 1643645716078264320