Persepsi Pelajar Universiti Teknologi Malaysia Terhadap Perkhidmatan Makanan Di Kafetaria Kampus UTM, Skudai
Kajian tinjauan ini bertujuan mengenalpasti persepsi pelajar Universiti Teknologi Malaysia terhadap perkhidmatan makanan di kampus. Aspek yang dikaji adalah dari segi kebersihan kafetaria, harga makanan, kebersihan makanan dan kepelbagaian menu. Seramai 377 orang pelajar UTM dipilih sebagai responde...
Saved in:
Main Authors: | , |
---|---|
Format: | Article |
Language: | English |
Published: |
2010
|
Subjects: | |
Online Access: | http://eprints.utm.my/id/eprint/11561/1/Persepsi_Pelajar_Universiti_Teknologi_Malaysia_Terhadap_Perkhidmatan_Makanan_Di_Kafetaria_Kampus_UTM.pdf http://eprints.utm.my/id/eprint/11561/ |
Tags: |
Add Tag
No Tags, Be the first to tag this record!
|
Institution: | Universiti Teknologi Malaysia |
Language: | English |
id |
my.utm.11561 |
---|---|
record_format |
eprints |
spelling |
my.utm.115612017-03-01T01:40:41Z http://eprints.utm.my/id/eprint/11561/ Persepsi Pelajar Universiti Teknologi Malaysia Terhadap Perkhidmatan Makanan Di Kafetaria Kampus UTM, Skudai Mohd. Said, Mohd. Rizal Mohd. Arif, Nurulaini L Education (General) Kajian tinjauan ini bertujuan mengenalpasti persepsi pelajar Universiti Teknologi Malaysia terhadap perkhidmatan makanan di kampus. Aspek yang dikaji adalah dari segi kebersihan kafetaria, harga makanan, kebersihan makanan dan kepelbagaian menu. Seramai 377 orang pelajar UTM dipilih sebagai responden dalam kajian ini. Data diperolehi dengan mengedarkan satu set soalselidik kepada responden. Data dianalisis menggunakan perisian komputer Statistical Package For Social Sciences (SPSS) versi 15.0 untuk mendapatkan nilai kekerapan, peratusan dan min. Dapatan kajian menunjukkan bahawa persepsi responden dari aspek kebersihan kafetaria, harga makanan, kebersihan makanan dan kepelbagaian menu adalah sederhana. Kajian mendapati bahawa responden lebih gemar memilih kafetaria SUB sebagai tempat menjamu selera kerana terdapat pelbagai menu yang disediakan oleh pihak kafetaria. Beberapa cadangan kajian lanjutan bagi penyelidik yang ingin meneruskan kajian ini dimasa akan datang turut dicadangkan. 2010-12-21 Article PeerReviewed application/pdf en http://eprints.utm.my/id/eprint/11561/1/Persepsi_Pelajar_Universiti_Teknologi_Malaysia_Terhadap_Perkhidmatan_Makanan_Di_Kafetaria_Kampus_UTM.pdf Mohd. Said, Mohd. Rizal and Mohd. Arif, Nurulaini (2010) Persepsi Pelajar Universiti Teknologi Malaysia Terhadap Perkhidmatan Makanan Di Kafetaria Kampus UTM, Skudai. Persepsi Pelajar Universiti Teknologi Malaysia Terhadap Perkhidmatan Makanan Di Kafetaria Kampus UTM, Skudai. . pp. 1-8. (Unpublished) |
institution |
Universiti Teknologi Malaysia |
building |
UTM Library |
collection |
Institutional Repository |
continent |
Asia |
country |
Malaysia |
content_provider |
Universiti Teknologi Malaysia |
content_source |
UTM Institutional Repository |
url_provider |
http://eprints.utm.my/ |
language |
English |
topic |
L Education (General) |
spellingShingle |
L Education (General) Mohd. Said, Mohd. Rizal Mohd. Arif, Nurulaini Persepsi Pelajar Universiti Teknologi Malaysia Terhadap Perkhidmatan Makanan Di Kafetaria Kampus UTM, Skudai |
description |
Kajian tinjauan ini bertujuan mengenalpasti persepsi pelajar Universiti Teknologi Malaysia terhadap perkhidmatan makanan di kampus. Aspek yang dikaji adalah dari segi kebersihan kafetaria, harga makanan, kebersihan makanan dan kepelbagaian menu. Seramai 377 orang pelajar UTM dipilih sebagai responden dalam kajian ini. Data diperolehi dengan mengedarkan satu set soalselidik kepada responden. Data dianalisis menggunakan perisian komputer Statistical Package For Social Sciences (SPSS) versi 15.0 untuk mendapatkan nilai kekerapan, peratusan dan min. Dapatan kajian menunjukkan bahawa persepsi responden dari aspek kebersihan kafetaria, harga makanan, kebersihan makanan dan kepelbagaian menu adalah sederhana. Kajian mendapati bahawa responden lebih gemar memilih kafetaria SUB sebagai tempat menjamu selera kerana terdapat pelbagai menu yang disediakan oleh pihak kafetaria. Beberapa cadangan kajian lanjutan bagi penyelidik yang ingin meneruskan kajian ini dimasa akan datang turut dicadangkan. |
format |
Article |
author |
Mohd. Said, Mohd. Rizal Mohd. Arif, Nurulaini |
author_facet |
Mohd. Said, Mohd. Rizal Mohd. Arif, Nurulaini |
author_sort |
Mohd. Said, Mohd. Rizal |
title |
Persepsi Pelajar Universiti Teknologi Malaysia Terhadap Perkhidmatan Makanan Di Kafetaria Kampus UTM, Skudai |
title_short |
Persepsi Pelajar Universiti Teknologi Malaysia Terhadap Perkhidmatan Makanan Di Kafetaria Kampus UTM, Skudai |
title_full |
Persepsi Pelajar Universiti Teknologi Malaysia Terhadap Perkhidmatan Makanan Di Kafetaria Kampus UTM, Skudai |
title_fullStr |
Persepsi Pelajar Universiti Teknologi Malaysia Terhadap Perkhidmatan Makanan Di Kafetaria Kampus UTM, Skudai |
title_full_unstemmed |
Persepsi Pelajar Universiti Teknologi Malaysia Terhadap Perkhidmatan Makanan Di Kafetaria Kampus UTM, Skudai |
title_sort |
persepsi pelajar universiti teknologi malaysia terhadap perkhidmatan makanan di kafetaria kampus utm, skudai |
publishDate |
2010 |
url |
http://eprints.utm.my/id/eprint/11561/1/Persepsi_Pelajar_Universiti_Teknologi_Malaysia_Terhadap_Perkhidmatan_Makanan_Di_Kafetaria_Kampus_UTM.pdf http://eprints.utm.my/id/eprint/11561/ |
_version_ |
1643645716078264320 |