Pengukuran zarah abu terbang daripada dandang memproses buah kelapa sawit
Kajian pengukuran ketumpatan sebenar zarah abu terbang daripada dandang memproses buah kelapa sawit telah dilakukan. Julat nilai ketumpatan zarah abu terbang yang diperolehi adalah di antara 2.140 – 2.227 g/cm³ manakala nilai puratanya ialah 2.189  0.037 g/cm³ . Kajian menentukannilai ketump...
Saved in:
Main Authors: | , |
---|---|
Format: | Article |
Language: | English |
Published: |
1989
|
Subjects: | |
Online Access: | http://eprints.utm.my/id/eprint/3906/1/SKMBT_60007061915400.pdf http://eprints.utm.my/id/eprint/3906/ |
Tags: |
Add Tag
No Tags, Be the first to tag this record!
|
Institution: | Universiti Teknologi Malaysia |
Language: | English |
Summary: | Kajian pengukuran ketumpatan sebenar zarah abu terbang daripada dandang memproses buah kelapa sawit telah dilakukan. Julat nilai ketumpatan zarah abu terbang yang diperolehi adalah di antara 2.140 – 2.227 g/cm³ manakala nilai puratanya ialah 2.189  0.037 g/cm³ . Kajian menentukannilai ketumpatan sebenar zarah abu terbang ini adalah penting dalam rangka untuk memahami cirri aerodinamik dan pembentukan zarah di dalam dandang kilang tersebut. |
---|