Analisis kefahaman dan amalan pengendalian makanan dalam kalangan pengendali makanan di Lembah Klang berasaskan prinsip halalan tayyiban

Pencemaran makanan sentiasa dilaporkan berlaku dalam masyarakat. Biasanya, kes ini timbul adalah disebabkan pengabaian terhadap prinsip halalan tayyiban dalam amalan pengendalian makanan dari ladang ke meja pengguna. Antara bentuk pengabaian ini termasuklah melibatkan proses awal, iaitu pemilihan ba...

Full description

Saved in:
Bibliographic Details
Main Authors: Nurul Asmida Saad, Mohd Anuar Ramli
Format: Article
Language:English
Published: Penerbit Universiti Kebangsaan Malaysia 2021
Online Access:http://journalarticle.ukm.my/18078/1/52942-174463-1-PB.pdf
http://journalarticle.ukm.my/18078/
https://ejournals.ukm.my/jhadhari/issue/view/1452
Tags: Add Tag
No Tags, Be the first to tag this record!
Institution: Universiti Kebangsaan Malaysia
Language: English
Be the first to leave a comment!
You must be logged in first