Kesan penambahan fukoidan terhadap kualiti penyimpanan kombucha

Kombucha ialah minuman berasid yang dihasilkan daripada teh manis setelah penapaian menggunakan kultur simbiotik bakteria dan yis (SCOBY). Ekstrak fukoidan daripada rumpai laut menjadi bahan berfungsi tinggi antioksidan yang boleh meningkatkan kualiti penyimpanan kombucha. Objektif kajian ialah untu...

Full description

Saved in:
Bibliographic Details
Main Authors: Nurul Shahirah Aziz, Nur Syafiqa Abd Aziz, Seng, Joe Lim, Noor-Soffalina Sofian-Seng, Wan Aida Wan Mustapha, Hafeedza Abdul Rahman, Noorul Syuhada Mohd Razali
Format: Article
Language:English
Published: Universiti Kebangsaan Malaysia 2024
Online Access:http://journalarticle.ukm.my/23916/1/SE%208.pdf
http://journalarticle.ukm.my/23916/
https://www.ukm.my/jsm/english_journals/vol53num4_2024/contentsVol53num4_2024.html
Tags: Add Tag
No Tags, Be the first to tag this record!
Institution: Universiti Kebangsaan Malaysia
Language: English