Makanan dalam pembayang pantun Melayu: satu wacana dari perspektif gastronomi
Makanan merupakan antara keperluan asas dalam pembentukan kelangsungan hidup manusia. Makanan juga menjadi medium dalam perhubungan dan komunikasi antara manusia, yang merupakan sebahagian daripada ilmu gastronomi. Sebagaimana makanan, pantun turut dikenali sebagai alat menyampaikan perasaan. Pem...
Saved in:
Main Authors: | , |
---|---|
Format: | Article |
Language: | English |
Published: |
Fakulti Sains Sosial dan Kemanusiaan, Universiti Kebangsaan Malaysia
2016
|
Online Access: | http://journalarticle.ukm.my/9954/1/14132-38834-1-SM.pdf http://journalarticle.ukm.my/9954/ http://ejournal.ukm.my/jmelayu/issue/view/804 |
Tags: |
Add Tag
No Tags, Be the first to tag this record!
|
Institution: | Universiti Kebangsaan Malaysia |
Language: | English |