Skurvi dan Penemuan Vitamin C

Keperluan memasukkan makanan asal daripada tumbuhan segar atau daging haiwan dalam pemakanan manusia bagi mencegah penyakit diketahui sejak berabad-abad yang lalu. Antara nutrien yang ada dalam makanan asal yang diperlukan termasuklah vitamin C (asid askorbik atau askorbat).Vitamin ini ialah nutrien...

Full description

Saved in:
Bibliographic Details
Main Author: Rochman, Naim
Format: Article
Language:Malay
Malay
Malay
Published: 2014
Subjects:
Online Access:http://eprints.unisza.edu.my/4851/1/FH02-FP-15-03011.jpg
http://eprints.unisza.edu.my/4851/2/FH02-FP-15-03012.jpg
http://eprints.unisza.edu.my/4851/3/FH02-FP-15-03013.jpg
http://eprints.unisza.edu.my/4851/
Tags: Add Tag
No Tags, Be the first to tag this record!
Institution: Universiti Sultan Zainal Abidin
Language: Malay
Malay
Malay
Be the first to leave a comment!
You must be logged in first