Kajian fizikokimia tepung biji durian dan kualiti penerimaan sensori terhadap keropok lekor / Mohamad Azli Razali, Hussin Khan Rahmatullah Khan and Mohd Zain Kutut
Tiga jenis tepung biji durian iaitu biji durian iaitu biji durian D24 (TD24), biji durian kampung (TDK) dan (TDC) dihasilkan. Ciri-ciri fiziko-kimia tepung biji durian dikaji iaitu proksimat, amilosa, gluten dan pH. Manakala ujian penyimpanan untuk wama, pengembangan, kelarutan penyerapan air dan mi...
Saved in:
Main Authors: | , , |
---|---|
Format: | Research Reports |
Language: | English |
Published: |
2010
|
Subjects: | |
Online Access: | http://ir.uitm.edu.my/id/eprint/41697/1/41697.PDF http://ir.uitm.edu.my/id/eprint/41697/ |
Tags: |
Add Tag
No Tags, Be the first to tag this record!
|
Institution: | Universiti Teknologi Mara |
Language: | English |