Program catering events and operation: an industry perspective bersama Klassique Touch Academy / Ahmad Hidayat Ahmad Ridzuan and Ashraf Siddik Khan Abdul Rahim Siddiqe

Pada hari Jumaat, 9 Jun 2023, Fakulti Pengurusan Hotel dan Pelancongan (FPHP), Universiti Teknologi MARA (UiTM) Cawangan Pulau Pinang telah menganjurkan satu sesi ceramah bersama pihak industri yang bertajuk CATERING EVENTS AND OPERATIONS: AN INDUSTRY PERSPECTIVES bertempat di Dewan Kuliah Perdana 1...

Full description

Saved in:
Bibliographic Details
Main Authors: Ahmad Ridzuan, Ahmad Hidayat, Abdul Rahim Siddiqe, Ashraf Siddik Khan
Format: Monograph
Language:English
Published: Faculty of Hotel & Tourism Management, UiTM Pulau Pinang 2023
Subjects:
Online Access:https://ir.uitm.edu.my/id/eprint/87645/1/87645.pdf
https://ir.uitm.edu.my/id/eprint/87645/
Tags: Add Tag
No Tags, Be the first to tag this record!
Institution: Universiti Teknologi Mara
Language: English
id my.uitm.ir.87645
record_format eprints
spelling my.uitm.ir.876452023-12-12T06:45:35Z https://ir.uitm.edu.my/id/eprint/87645/ Program catering events and operation: an industry perspective bersama Klassique Touch Academy / Ahmad Hidayat Ahmad Ridzuan and Ashraf Siddik Khan Abdul Rahim Siddiqe Ahmad Ridzuan, Ahmad Hidayat Abdul Rahim Siddiqe, Ashraf Siddik Khan Pulau Pinang Universiti Teknologi MARA Pada hari Jumaat, 9 Jun 2023, Fakulti Pengurusan Hotel dan Pelancongan (FPHP), Universiti Teknologi MARA (UiTM) Cawangan Pulau Pinang telah menganjurkan satu sesi ceramah bersama pihak industri yang bertajuk CATERING EVENTS AND OPERATIONS: AN INDUSTRY PERSPECTIVES bertempat di Dewan Kuliah Perdana 1, Bangunan Laman Perdana. Program anjuran pelajar semester empat (4) Diploma Pengurusan Perkhidmatan Makanan ini telah dirasmikan dengan jayanya oleh Ketua Pusat Pengajian Fakulti Pengurusan Hotel dan Pelancongan, Prof. Dr. Hashim Fadzil Ariffin dan turut dihadiri oleh beberapa orang pensyarah lain. Tujuan program ceramah ini dijalankan adalah untuk berkongsi ilmu dan memberi pendedahan serta pengetahuan kepada pelajar tentang tatacara dan kaedah pengurusan acara yang sebenar, yang turut melibatkan aktiviti penyediaan makanan atau perkhidmatan katering. Pada program tersebut, pihak penganjur telah menjemput penceramah dari industri iaitu Encik Ahmad Zaim Bin Ahmad Ridzuan, Pengurus Besar KLASSIQUE TOUCH ACADEMY yang merupakan sebuah syarikat pengurusan acara yang berpengalaman luas di Selangor. Sesi perkongsian ilmu selama hampir dua (2) jam itu turut membuka minda pelajar serta memberi peluang kepada pelajar untuk bersoal jawab bersama penceramah. Pelajar-pelajar yang hadir juga turut diberi kata-kata semangat serta galakan oleh penceramah untuk menerokai dan menceburi bidang ini setelah bergraduat kelak. Faculty of Hotel & Tourism Management, UiTM Pulau Pinang 2023-11 Monograph NonPeerReviewed text en https://ir.uitm.edu.my/id/eprint/87645/1/87645.pdf Program catering events and operation: an industry perspective bersama Klassique Touch Academy / Ahmad Hidayat Ahmad Ridzuan and Ashraf Siddik Khan Abdul Rahim Siddiqe. (2023) Bulletin. Faculty of Hotel & Tourism Management, UiTM Pulau Pinang.
institution Universiti Teknologi Mara
building Tun Abdul Razak Library
collection Institutional Repository
continent Asia
country Malaysia
content_provider Universiti Teknologi Mara
content_source UiTM Institutional Repository
url_provider http://ir.uitm.edu.my/
language English
topic Pulau Pinang
Universiti Teknologi MARA
spellingShingle Pulau Pinang
Universiti Teknologi MARA
Ahmad Ridzuan, Ahmad Hidayat
Abdul Rahim Siddiqe, Ashraf Siddik Khan
Program catering events and operation: an industry perspective bersama Klassique Touch Academy / Ahmad Hidayat Ahmad Ridzuan and Ashraf Siddik Khan Abdul Rahim Siddiqe
description Pada hari Jumaat, 9 Jun 2023, Fakulti Pengurusan Hotel dan Pelancongan (FPHP), Universiti Teknologi MARA (UiTM) Cawangan Pulau Pinang telah menganjurkan satu sesi ceramah bersama pihak industri yang bertajuk CATERING EVENTS AND OPERATIONS: AN INDUSTRY PERSPECTIVES bertempat di Dewan Kuliah Perdana 1, Bangunan Laman Perdana. Program anjuran pelajar semester empat (4) Diploma Pengurusan Perkhidmatan Makanan ini telah dirasmikan dengan jayanya oleh Ketua Pusat Pengajian Fakulti Pengurusan Hotel dan Pelancongan, Prof. Dr. Hashim Fadzil Ariffin dan turut dihadiri oleh beberapa orang pensyarah lain. Tujuan program ceramah ini dijalankan adalah untuk berkongsi ilmu dan memberi pendedahan serta pengetahuan kepada pelajar tentang tatacara dan kaedah pengurusan acara yang sebenar, yang turut melibatkan aktiviti penyediaan makanan atau perkhidmatan katering. Pada program tersebut, pihak penganjur telah menjemput penceramah dari industri iaitu Encik Ahmad Zaim Bin Ahmad Ridzuan, Pengurus Besar KLASSIQUE TOUCH ACADEMY yang merupakan sebuah syarikat pengurusan acara yang berpengalaman luas di Selangor. Sesi perkongsian ilmu selama hampir dua (2) jam itu turut membuka minda pelajar serta memberi peluang kepada pelajar untuk bersoal jawab bersama penceramah. Pelajar-pelajar yang hadir juga turut diberi kata-kata semangat serta galakan oleh penceramah untuk menerokai dan menceburi bidang ini setelah bergraduat kelak.
format Monograph
author Ahmad Ridzuan, Ahmad Hidayat
Abdul Rahim Siddiqe, Ashraf Siddik Khan
author_facet Ahmad Ridzuan, Ahmad Hidayat
Abdul Rahim Siddiqe, Ashraf Siddik Khan
author_sort Ahmad Ridzuan, Ahmad Hidayat
title Program catering events and operation: an industry perspective bersama Klassique Touch Academy / Ahmad Hidayat Ahmad Ridzuan and Ashraf Siddik Khan Abdul Rahim Siddiqe
title_short Program catering events and operation: an industry perspective bersama Klassique Touch Academy / Ahmad Hidayat Ahmad Ridzuan and Ashraf Siddik Khan Abdul Rahim Siddiqe
title_full Program catering events and operation: an industry perspective bersama Klassique Touch Academy / Ahmad Hidayat Ahmad Ridzuan and Ashraf Siddik Khan Abdul Rahim Siddiqe
title_fullStr Program catering events and operation: an industry perspective bersama Klassique Touch Academy / Ahmad Hidayat Ahmad Ridzuan and Ashraf Siddik Khan Abdul Rahim Siddiqe
title_full_unstemmed Program catering events and operation: an industry perspective bersama Klassique Touch Academy / Ahmad Hidayat Ahmad Ridzuan and Ashraf Siddik Khan Abdul Rahim Siddiqe
title_sort program catering events and operation: an industry perspective bersama klassique touch academy / ahmad hidayat ahmad ridzuan and ashraf siddik khan abdul rahim siddiqe
publisher Faculty of Hotel & Tourism Management, UiTM Pulau Pinang
publishDate 2023
url https://ir.uitm.edu.my/id/eprint/87645/1/87645.pdf
https://ir.uitm.edu.my/id/eprint/87645/
_version_ 1787139542429466624