Program catering events and operation: an industry perspective bersama Klassique Touch Academy / Ahmad Hidayat Ahmad Ridzuan and Ashraf Siddik Khan Abdul Rahim Siddiqe
Pada hari Jumaat, 9 Jun 2023, Fakulti Pengurusan Hotel dan Pelancongan (FPHP), Universiti Teknologi MARA (UiTM) Cawangan Pulau Pinang telah menganjurkan satu sesi ceramah bersama pihak industri yang bertajuk CATERING EVENTS AND OPERATIONS: AN INDUSTRY PERSPECTIVES bertempat di Dewan Kuliah Perdana 1...
Saved in:
Main Authors: | , |
---|---|
Format: | Monograph |
Language: | English |
Published: |
Faculty of Hotel & Tourism Management, UiTM Pulau Pinang
2023
|
Subjects: | |
Online Access: | https://ir.uitm.edu.my/id/eprint/87645/1/87645.pdf https://ir.uitm.edu.my/id/eprint/87645/ |
Tags: |
Add Tag
No Tags, Be the first to tag this record!
|
Institution: | Universiti Teknologi Mara |
Language: | English |
id |
my.uitm.ir.87645 |
---|---|
record_format |
eprints |
spelling |
my.uitm.ir.876452023-12-12T06:45:35Z https://ir.uitm.edu.my/id/eprint/87645/ Program catering events and operation: an industry perspective bersama Klassique Touch Academy / Ahmad Hidayat Ahmad Ridzuan and Ashraf Siddik Khan Abdul Rahim Siddiqe Ahmad Ridzuan, Ahmad Hidayat Abdul Rahim Siddiqe, Ashraf Siddik Khan Pulau Pinang Universiti Teknologi MARA Pada hari Jumaat, 9 Jun 2023, Fakulti Pengurusan Hotel dan Pelancongan (FPHP), Universiti Teknologi MARA (UiTM) Cawangan Pulau Pinang telah menganjurkan satu sesi ceramah bersama pihak industri yang bertajuk CATERING EVENTS AND OPERATIONS: AN INDUSTRY PERSPECTIVES bertempat di Dewan Kuliah Perdana 1, Bangunan Laman Perdana. Program anjuran pelajar semester empat (4) Diploma Pengurusan Perkhidmatan Makanan ini telah dirasmikan dengan jayanya oleh Ketua Pusat Pengajian Fakulti Pengurusan Hotel dan Pelancongan, Prof. Dr. Hashim Fadzil Ariffin dan turut dihadiri oleh beberapa orang pensyarah lain. Tujuan program ceramah ini dijalankan adalah untuk berkongsi ilmu dan memberi pendedahan serta pengetahuan kepada pelajar tentang tatacara dan kaedah pengurusan acara yang sebenar, yang turut melibatkan aktiviti penyediaan makanan atau perkhidmatan katering. Pada program tersebut, pihak penganjur telah menjemput penceramah dari industri iaitu Encik Ahmad Zaim Bin Ahmad Ridzuan, Pengurus Besar KLASSIQUE TOUCH ACADEMY yang merupakan sebuah syarikat pengurusan acara yang berpengalaman luas di Selangor. Sesi perkongsian ilmu selama hampir dua (2) jam itu turut membuka minda pelajar serta memberi peluang kepada pelajar untuk bersoal jawab bersama penceramah. Pelajar-pelajar yang hadir juga turut diberi kata-kata semangat serta galakan oleh penceramah untuk menerokai dan menceburi bidang ini setelah bergraduat kelak. Faculty of Hotel & Tourism Management, UiTM Pulau Pinang 2023-11 Monograph NonPeerReviewed text en https://ir.uitm.edu.my/id/eprint/87645/1/87645.pdf Program catering events and operation: an industry perspective bersama Klassique Touch Academy / Ahmad Hidayat Ahmad Ridzuan and Ashraf Siddik Khan Abdul Rahim Siddiqe. (2023) Bulletin. Faculty of Hotel & Tourism Management, UiTM Pulau Pinang. |
institution |
Universiti Teknologi Mara |
building |
Tun Abdul Razak Library |
collection |
Institutional Repository |
continent |
Asia |
country |
Malaysia |
content_provider |
Universiti Teknologi Mara |
content_source |
UiTM Institutional Repository |
url_provider |
http://ir.uitm.edu.my/ |
language |
English |
topic |
Pulau Pinang Universiti Teknologi MARA |
spellingShingle |
Pulau Pinang Universiti Teknologi MARA Ahmad Ridzuan, Ahmad Hidayat Abdul Rahim Siddiqe, Ashraf Siddik Khan Program catering events and operation: an industry perspective bersama Klassique Touch Academy / Ahmad Hidayat Ahmad Ridzuan and Ashraf Siddik Khan Abdul Rahim Siddiqe |
description |
Pada hari Jumaat, 9 Jun 2023, Fakulti Pengurusan Hotel dan Pelancongan (FPHP), Universiti Teknologi MARA (UiTM) Cawangan Pulau Pinang telah menganjurkan satu sesi ceramah bersama pihak industri yang bertajuk CATERING EVENTS AND OPERATIONS: AN INDUSTRY PERSPECTIVES bertempat di Dewan Kuliah Perdana 1, Bangunan Laman Perdana. Program anjuran pelajar semester empat (4) Diploma Pengurusan Perkhidmatan Makanan ini telah dirasmikan dengan jayanya oleh Ketua Pusat Pengajian Fakulti Pengurusan Hotel dan Pelancongan, Prof. Dr. Hashim Fadzil Ariffin dan turut dihadiri oleh beberapa orang pensyarah lain. Tujuan program ceramah ini dijalankan adalah untuk berkongsi ilmu dan memberi pendedahan serta pengetahuan kepada pelajar tentang tatacara dan kaedah pengurusan acara yang sebenar, yang turut melibatkan aktiviti penyediaan makanan atau perkhidmatan katering. Pada program tersebut, pihak penganjur telah menjemput penceramah dari industri iaitu Encik Ahmad Zaim Bin Ahmad Ridzuan, Pengurus Besar KLASSIQUE TOUCH ACADEMY yang merupakan sebuah syarikat pengurusan acara yang berpengalaman luas di Selangor. Sesi perkongsian ilmu selama hampir dua (2) jam itu turut membuka minda pelajar serta memberi peluang kepada pelajar untuk bersoal jawab bersama penceramah. Pelajar-pelajar yang hadir juga turut diberi kata-kata semangat serta galakan oleh penceramah untuk menerokai dan menceburi bidang ini setelah bergraduat kelak. |
format |
Monograph |
author |
Ahmad Ridzuan, Ahmad Hidayat Abdul Rahim Siddiqe, Ashraf Siddik Khan |
author_facet |
Ahmad Ridzuan, Ahmad Hidayat Abdul Rahim Siddiqe, Ashraf Siddik Khan |
author_sort |
Ahmad Ridzuan, Ahmad Hidayat |
title |
Program catering events and operation: an industry perspective bersama Klassique Touch Academy / Ahmad Hidayat Ahmad Ridzuan and Ashraf Siddik Khan Abdul Rahim Siddiqe |
title_short |
Program catering events and operation: an industry perspective bersama Klassique Touch Academy / Ahmad Hidayat Ahmad Ridzuan and Ashraf Siddik Khan Abdul Rahim Siddiqe |
title_full |
Program catering events and operation: an industry perspective bersama Klassique Touch Academy / Ahmad Hidayat Ahmad Ridzuan and Ashraf Siddik Khan Abdul Rahim Siddiqe |
title_fullStr |
Program catering events and operation: an industry perspective bersama Klassique Touch Academy / Ahmad Hidayat Ahmad Ridzuan and Ashraf Siddik Khan Abdul Rahim Siddiqe |
title_full_unstemmed |
Program catering events and operation: an industry perspective bersama Klassique Touch Academy / Ahmad Hidayat Ahmad Ridzuan and Ashraf Siddik Khan Abdul Rahim Siddiqe |
title_sort |
program catering events and operation: an industry perspective bersama klassique touch academy / ahmad hidayat ahmad ridzuan and ashraf siddik khan abdul rahim siddiqe |
publisher |
Faculty of Hotel & Tourism Management, UiTM Pulau Pinang |
publishDate |
2023 |
url |
https://ir.uitm.edu.my/id/eprint/87645/1/87645.pdf https://ir.uitm.edu.my/id/eprint/87645/ |
_version_ |
1787139542429466624 |