Penyertaan pelajar Ijazah Sarjana Muda Pengurusan Seni Kulinari di pertandingan Penang di dalam International Invention, Innovation & Design 2023 (PIID 2023) & International Virtual Innovation, Invention & Design Competition 2023 (IVIID2023) / Farhan Faat ... [et al.]
Pada 16 sehingga 18hb Mei, 2023, bertempat di Dewan Besar, Universiti Teknologi MARA Cawangan Pulau Pinang, suatu pertandingan Penang International Invention, Innovation and Development 2023 telah pun berlangsung. Seramai 8 orang pelajar semester 5 dari Ijazah Sarjana Muda Pengurusan Seni Kulinari t...
Saved in:
Main Authors: | , , , |
---|---|
Format: | Monograph |
Language: | English |
Published: |
Faculty of Hotel & Tourism Management, UiTM Pulau Pinang
2023
|
Subjects: | |
Online Access: | https://ir.uitm.edu.my/id/eprint/87744/1/87744.pdf https://ir.uitm.edu.my/id/eprint/87744/ |
Tags: |
Add Tag
No Tags, Be the first to tag this record!
|
Institution: | Universiti Teknologi Mara |
Language: | English |
id |
my.uitm.ir.87744 |
---|---|
record_format |
eprints |
spelling |
my.uitm.ir.877442023-12-10T09:40:29Z https://ir.uitm.edu.my/id/eprint/87744/ Penyertaan pelajar Ijazah Sarjana Muda Pengurusan Seni Kulinari di pertandingan Penang di dalam International Invention, Innovation & Design 2023 (PIID 2023) & International Virtual Innovation, Invention & Design Competition 2023 (IVIID2023) / Farhan Faat ... [et al.] Faat, Farhan Mohamed Idris, Aida Khalida Alden, Sperico Michael Salleh, Rashid Pulau Pinang Universiti Teknologi MARA Pada 16 sehingga 18hb Mei, 2023, bertempat di Dewan Besar, Universiti Teknologi MARA Cawangan Pulau Pinang, suatu pertandingan Penang International Invention, Innovation and Development 2023 telah pun berlangsung. Seramai 8 orang pelajar semester 5 dari Ijazah Sarjana Muda Pengurusan Seni Kulinari telah mewakili Fakulti Pengurusan Hotel dan Pelancongan (FPHP) Universiti Teknologi MARA, Cawangan Pulau Pinang, Kampus Permatang Pauh ke pertandingan ini. Sebanyak 5 produk telah diketengahkan dan berjaya meraih 4 pingat perak dan 1 pingat gangsa. Diantara produk yang telah dipertandingkan oleh pelajar-pelajar tersebut adalah Pizza Spicy and Sour, Sambal Cosmos, Sambal Kucai Kering,Cc Tea dan Reverse Spherification onde-onde. Selain dari itu, seorang pelajar Ijazah Sarjana Muda Pengurusan Seni Kulinari, Fakulti Pengurusan Hotel dan Pelancongan Universiti Teknologi MARA Cawangan Pulau Pinang, Kampus Permatang Pauh juga telah menyertai pertandingan International Virtual Innovation, Invention & Design Competition 2023 yang telah diadakan secara alam maya pada 4 September 2023. Pada pertandingan ini, sebanyak 1 produk telah diketengahkan dan berjaya membawa 1 pingat perak. Produk yang dibawa pelajar tersebut adalah Confinement Tea Product (CTP). Penyertaan pelajar di dalam pertandingan inovasi ini dilihat sebagai satu platform pembangunan pelajar aras tinggi dimana penglibatan pelajar ini dapat membentuk peribadi dan intelektual pelajar seiring dengan matlamat UiTM dalam memastikan kelestarian pelajar. Faculty of Hotel & Tourism Management, UiTM Pulau Pinang 2023-11 Monograph NonPeerReviewed text en https://ir.uitm.edu.my/id/eprint/87744/1/87744.pdf Penyertaan pelajar Ijazah Sarjana Muda Pengurusan Seni Kulinari di pertandingan Penang di dalam International Invention, Innovation & Design 2023 (PIID 2023) & International Virtual Innovation, Invention & Design Competition 2023 (IVIID2023) / Farhan Faat ... [et al.]. (2023) Bulletin. Faculty of Hotel & Tourism Management, UiTM Pulau Pinang. |
institution |
Universiti Teknologi Mara |
building |
Tun Abdul Razak Library |
collection |
Institutional Repository |
continent |
Asia |
country |
Malaysia |
content_provider |
Universiti Teknologi Mara |
content_source |
UiTM Institutional Repository |
url_provider |
http://ir.uitm.edu.my/ |
language |
English |
topic |
Pulau Pinang Universiti Teknologi MARA |
spellingShingle |
Pulau Pinang Universiti Teknologi MARA Faat, Farhan Mohamed Idris, Aida Khalida Alden, Sperico Michael Salleh, Rashid Penyertaan pelajar Ijazah Sarjana Muda Pengurusan Seni Kulinari di pertandingan Penang di dalam International Invention, Innovation & Design 2023 (PIID 2023) & International Virtual Innovation, Invention & Design Competition 2023 (IVIID2023) / Farhan Faat ... [et al.] |
description |
Pada 16 sehingga 18hb Mei, 2023, bertempat di Dewan Besar, Universiti Teknologi MARA Cawangan Pulau Pinang, suatu pertandingan Penang International Invention, Innovation and Development 2023 telah pun berlangsung. Seramai 8 orang pelajar semester 5 dari Ijazah Sarjana Muda Pengurusan Seni Kulinari telah mewakili Fakulti Pengurusan Hotel dan Pelancongan (FPHP) Universiti Teknologi MARA, Cawangan Pulau Pinang, Kampus Permatang Pauh ke pertandingan ini. Sebanyak 5 produk telah diketengahkan dan berjaya meraih 4 pingat perak dan 1 pingat gangsa. Diantara produk yang telah dipertandingkan oleh pelajar-pelajar tersebut adalah Pizza Spicy and Sour, Sambal Cosmos, Sambal Kucai Kering,Cc Tea dan Reverse Spherification onde-onde. Selain dari itu, seorang pelajar Ijazah Sarjana Muda Pengurusan Seni Kulinari, Fakulti Pengurusan Hotel dan Pelancongan Universiti Teknologi MARA Cawangan Pulau Pinang, Kampus Permatang Pauh juga telah menyertai pertandingan International Virtual Innovation, Invention & Design Competition 2023 yang telah diadakan secara alam maya pada 4 September 2023. Pada pertandingan ini, sebanyak 1 produk telah diketengahkan dan berjaya membawa 1 pingat perak. Produk yang dibawa pelajar tersebut adalah Confinement Tea Product (CTP). Penyertaan pelajar di dalam pertandingan inovasi ini dilihat sebagai satu platform pembangunan pelajar aras tinggi dimana penglibatan pelajar ini dapat membentuk peribadi dan intelektual pelajar seiring dengan matlamat UiTM dalam memastikan kelestarian pelajar. |
format |
Monograph |
author |
Faat, Farhan Mohamed Idris, Aida Khalida Alden, Sperico Michael Salleh, Rashid |
author_facet |
Faat, Farhan Mohamed Idris, Aida Khalida Alden, Sperico Michael Salleh, Rashid |
author_sort |
Faat, Farhan |
title |
Penyertaan pelajar Ijazah Sarjana Muda Pengurusan Seni Kulinari di pertandingan Penang di dalam International Invention, Innovation & Design 2023 (PIID 2023) & International Virtual Innovation, Invention & Design Competition 2023 (IVIID2023) / Farhan Faat ... [et al.] |
title_short |
Penyertaan pelajar Ijazah Sarjana Muda Pengurusan Seni Kulinari di pertandingan Penang di dalam International Invention, Innovation & Design 2023 (PIID 2023) & International Virtual Innovation, Invention & Design Competition 2023 (IVIID2023) / Farhan Faat ... [et al.] |
title_full |
Penyertaan pelajar Ijazah Sarjana Muda Pengurusan Seni Kulinari di pertandingan Penang di dalam International Invention, Innovation & Design 2023 (PIID 2023) & International Virtual Innovation, Invention & Design Competition 2023 (IVIID2023) / Farhan Faat ... [et al.] |
title_fullStr |
Penyertaan pelajar Ijazah Sarjana Muda Pengurusan Seni Kulinari di pertandingan Penang di dalam International Invention, Innovation & Design 2023 (PIID 2023) & International Virtual Innovation, Invention & Design Competition 2023 (IVIID2023) / Farhan Faat ... [et al.] |
title_full_unstemmed |
Penyertaan pelajar Ijazah Sarjana Muda Pengurusan Seni Kulinari di pertandingan Penang di dalam International Invention, Innovation & Design 2023 (PIID 2023) & International Virtual Innovation, Invention & Design Competition 2023 (IVIID2023) / Farhan Faat ... [et al.] |
title_sort |
penyertaan pelajar ijazah sarjana muda pengurusan seni kulinari di pertandingan penang di dalam international invention, innovation & design 2023 (piid 2023) & international virtual innovation, invention & design competition 2023 (iviid2023) / farhan faat ... [et al.] |
publisher |
Faculty of Hotel & Tourism Management, UiTM Pulau Pinang |
publishDate |
2023 |
url |
https://ir.uitm.edu.my/id/eprint/87744/1/87744.pdf https://ir.uitm.edu.my/id/eprint/87744/ |
_version_ |
1787139550243454976 |