Penyertaan pelajar Ijazah Sarjana Muda Pengurusan Seni Kulinari di pertandingan Penang di dalam International Invention, Innovation & Design 2023 (PIID 2023) & International Virtual Innovation, Invention & Design Competition 2023 (IVIID2023) / Farhan Faat ... [et al.]

Pada 16 sehingga 18hb Mei, 2023, bertempat di Dewan Besar, Universiti Teknologi MARA Cawangan Pulau Pinang, suatu pertandingan Penang International Invention, Innovation and Development 2023 telah pun berlangsung. Seramai 8 orang pelajar semester 5 dari Ijazah Sarjana Muda Pengurusan Seni Kulinari t...

Full description

Saved in:
Bibliographic Details
Main Authors: Faat, Farhan, Mohamed Idris, Aida Khalida, Alden, Sperico Michael, Salleh, Rashid
Format: Monograph
Language:English
Published: Faculty of Hotel & Tourism Management, UiTM Pulau Pinang 2023
Subjects:
Online Access:https://ir.uitm.edu.my/id/eprint/87744/1/87744.pdf
https://ir.uitm.edu.my/id/eprint/87744/
Tags: Add Tag
No Tags, Be the first to tag this record!
Institution: Universiti Teknologi Mara
Language: English
id my.uitm.ir.87744
record_format eprints
spelling my.uitm.ir.877442023-12-10T09:40:29Z https://ir.uitm.edu.my/id/eprint/87744/ Penyertaan pelajar Ijazah Sarjana Muda Pengurusan Seni Kulinari di pertandingan Penang di dalam International Invention, Innovation & Design 2023 (PIID 2023) & International Virtual Innovation, Invention & Design Competition 2023 (IVIID2023) / Farhan Faat ... [et al.] Faat, Farhan Mohamed Idris, Aida Khalida Alden, Sperico Michael Salleh, Rashid Pulau Pinang Universiti Teknologi MARA Pada 16 sehingga 18hb Mei, 2023, bertempat di Dewan Besar, Universiti Teknologi MARA Cawangan Pulau Pinang, suatu pertandingan Penang International Invention, Innovation and Development 2023 telah pun berlangsung. Seramai 8 orang pelajar semester 5 dari Ijazah Sarjana Muda Pengurusan Seni Kulinari telah mewakili Fakulti Pengurusan Hotel dan Pelancongan (FPHP) Universiti Teknologi MARA, Cawangan Pulau Pinang, Kampus Permatang Pauh ke pertandingan ini. Sebanyak 5 produk telah diketengahkan dan berjaya meraih 4 pingat perak dan 1 pingat gangsa. Diantara produk yang telah dipertandingkan oleh pelajar-pelajar tersebut adalah Pizza Spicy and Sour, Sambal Cosmos, Sambal Kucai Kering,Cc Tea dan Reverse Spherification onde-onde. Selain dari itu, seorang pelajar Ijazah Sarjana Muda Pengurusan Seni Kulinari, Fakulti Pengurusan Hotel dan Pelancongan Universiti Teknologi MARA Cawangan Pulau Pinang, Kampus Permatang Pauh juga telah menyertai pertandingan International Virtual Innovation, Invention & Design Competition 2023 yang telah diadakan secara alam maya pada 4 September 2023. Pada pertandingan ini, sebanyak 1 produk telah diketengahkan dan berjaya membawa 1 pingat perak. Produk yang dibawa pelajar tersebut adalah Confinement Tea Product (CTP). Penyertaan pelajar di dalam pertandingan inovasi ini dilihat sebagai satu platform pembangunan pelajar aras tinggi dimana penglibatan pelajar ini dapat membentuk peribadi dan intelektual pelajar seiring dengan matlamat UiTM dalam memastikan kelestarian pelajar. Faculty of Hotel & Tourism Management, UiTM Pulau Pinang 2023-11 Monograph NonPeerReviewed text en https://ir.uitm.edu.my/id/eprint/87744/1/87744.pdf Penyertaan pelajar Ijazah Sarjana Muda Pengurusan Seni Kulinari di pertandingan Penang di dalam International Invention, Innovation & Design 2023 (PIID 2023) & International Virtual Innovation, Invention & Design Competition 2023 (IVIID2023) / Farhan Faat ... [et al.]. (2023) Bulletin. Faculty of Hotel & Tourism Management, UiTM Pulau Pinang.
institution Universiti Teknologi Mara
building Tun Abdul Razak Library
collection Institutional Repository
continent Asia
country Malaysia
content_provider Universiti Teknologi Mara
content_source UiTM Institutional Repository
url_provider http://ir.uitm.edu.my/
language English
topic Pulau Pinang
Universiti Teknologi MARA
spellingShingle Pulau Pinang
Universiti Teknologi MARA
Faat, Farhan
Mohamed Idris, Aida Khalida
Alden, Sperico Michael
Salleh, Rashid
Penyertaan pelajar Ijazah Sarjana Muda Pengurusan Seni Kulinari di pertandingan Penang di dalam International Invention, Innovation & Design 2023 (PIID 2023) & International Virtual Innovation, Invention & Design Competition 2023 (IVIID2023) / Farhan Faat ... [et al.]
description Pada 16 sehingga 18hb Mei, 2023, bertempat di Dewan Besar, Universiti Teknologi MARA Cawangan Pulau Pinang, suatu pertandingan Penang International Invention, Innovation and Development 2023 telah pun berlangsung. Seramai 8 orang pelajar semester 5 dari Ijazah Sarjana Muda Pengurusan Seni Kulinari telah mewakili Fakulti Pengurusan Hotel dan Pelancongan (FPHP) Universiti Teknologi MARA, Cawangan Pulau Pinang, Kampus Permatang Pauh ke pertandingan ini. Sebanyak 5 produk telah diketengahkan dan berjaya meraih 4 pingat perak dan 1 pingat gangsa. Diantara produk yang telah dipertandingkan oleh pelajar-pelajar tersebut adalah Pizza Spicy and Sour, Sambal Cosmos, Sambal Kucai Kering,Cc Tea dan Reverse Spherification onde-onde. Selain dari itu, seorang pelajar Ijazah Sarjana Muda Pengurusan Seni Kulinari, Fakulti Pengurusan Hotel dan Pelancongan Universiti Teknologi MARA Cawangan Pulau Pinang, Kampus Permatang Pauh juga telah menyertai pertandingan International Virtual Innovation, Invention & Design Competition 2023 yang telah diadakan secara alam maya pada 4 September 2023. Pada pertandingan ini, sebanyak 1 produk telah diketengahkan dan berjaya membawa 1 pingat perak. Produk yang dibawa pelajar tersebut adalah Confinement Tea Product (CTP). Penyertaan pelajar di dalam pertandingan inovasi ini dilihat sebagai satu platform pembangunan pelajar aras tinggi dimana penglibatan pelajar ini dapat membentuk peribadi dan intelektual pelajar seiring dengan matlamat UiTM dalam memastikan kelestarian pelajar.
format Monograph
author Faat, Farhan
Mohamed Idris, Aida Khalida
Alden, Sperico Michael
Salleh, Rashid
author_facet Faat, Farhan
Mohamed Idris, Aida Khalida
Alden, Sperico Michael
Salleh, Rashid
author_sort Faat, Farhan
title Penyertaan pelajar Ijazah Sarjana Muda Pengurusan Seni Kulinari di pertandingan Penang di dalam International Invention, Innovation & Design 2023 (PIID 2023) & International Virtual Innovation, Invention & Design Competition 2023 (IVIID2023) / Farhan Faat ... [et al.]
title_short Penyertaan pelajar Ijazah Sarjana Muda Pengurusan Seni Kulinari di pertandingan Penang di dalam International Invention, Innovation & Design 2023 (PIID 2023) & International Virtual Innovation, Invention & Design Competition 2023 (IVIID2023) / Farhan Faat ... [et al.]
title_full Penyertaan pelajar Ijazah Sarjana Muda Pengurusan Seni Kulinari di pertandingan Penang di dalam International Invention, Innovation & Design 2023 (PIID 2023) & International Virtual Innovation, Invention & Design Competition 2023 (IVIID2023) / Farhan Faat ... [et al.]
title_fullStr Penyertaan pelajar Ijazah Sarjana Muda Pengurusan Seni Kulinari di pertandingan Penang di dalam International Invention, Innovation & Design 2023 (PIID 2023) & International Virtual Innovation, Invention & Design Competition 2023 (IVIID2023) / Farhan Faat ... [et al.]
title_full_unstemmed Penyertaan pelajar Ijazah Sarjana Muda Pengurusan Seni Kulinari di pertandingan Penang di dalam International Invention, Innovation & Design 2023 (PIID 2023) & International Virtual Innovation, Invention & Design Competition 2023 (IVIID2023) / Farhan Faat ... [et al.]
title_sort penyertaan pelajar ijazah sarjana muda pengurusan seni kulinari di pertandingan penang di dalam international invention, innovation & design 2023 (piid 2023) & international virtual innovation, invention & design competition 2023 (iviid2023) / farhan faat ... [et al.]
publisher Faculty of Hotel & Tourism Management, UiTM Pulau Pinang
publishDate 2023
url https://ir.uitm.edu.my/id/eprint/87744/1/87744.pdf
https://ir.uitm.edu.my/id/eprint/87744/
_version_ 1787139550243454976