Blueprint keterjaminan makanan

Keterjaminan makanan didefinisikan oleh FAO sebagai situasi di mana setiap individu memiliki akses yang berterusan kepada makanan yang selamat, berkhasiat dan memenuhi keperluan serta citarasa pemakanan mereka untuk hidup aktif dan sihat. Di Malaysia, ternyata ekosistem makanan rapuh apabila negara...

Full description

Saved in:
Bibliographic Details
Main Authors: Saad, Wan Zuhainis, Shamsudin, Mad Nasir, Mohamed Arshad, Fatimah, Mad Tamrin, Shamsul Bahri, Madon, Zainal, Abdul Rani, Mohd Zariat, Sakimin, Siti Zaharah, Omar, Muhd Khaizer, Arshad, Mohd Mursyid, Prabhakaran, Sudesh, Supian, Siti Rozana, Mohamad Noor, Noorizai, Md Yasin, Mohd Nazri, Hashim, Shahriman, Arshad, Abdullah, Abdullah, Mohd Aris Fadzilah
Format: Book
Language:English
Published: Penerbit Universiti Putra Malaysia 2024
Online Access:http://psasir.upm.edu.my/id/eprint/111796/1/20240611093803BLUEPRINT_KETERJAMINAN_MAKANAN_UPM_small.pdf
http://psasir.upm.edu.my/id/eprint/111796/
Tags: Add Tag
No Tags, Be the first to tag this record!
Institution: Universiti Putra Malaysia
Language: English